Tre Gode Grunde til at Elske Rødvin

De fleste voksne mennesker har nok smagt rødvin på et eller andet tidspunkt, og med tiden har de sandsynligvis også lært at sætte pris på den meget unikke smag. Der er rigtigt mange mennesker der godt kan lide at drikke et glas rødvin med maden, eller bare som en afslappende drik i timerne op til sengetid. Det er dog ikke alle, der helt har fået øjnene op for, hvor fantastisk rødvin i virkeligheden er. Hvis man virkeligt sætter sig ind i rødvinens magi, så vil man ikke bare sige, at man godt kan lide rødvin: man vil højt proklamere, at man elsker rødvin!

Men hvad er det så der gør, at rødvin er en Supervin? Der er mange forskellige grunde, men jeg vil her fremhæve de tre, som jeg føler har mest at sige. Hvis du tager disse tre grunde til dig, så vil du hurtigt udvikle en endnu større glæde ved at drikke vin, og vil så selv kunne gå på jagt efter de andre facetter der gør rødvin til noget helt særligt.

1. Rødvin passer på hjertet

Alle har nok oplevet, hvordan et glas rødvin virkeligt kan hjælpe én med, at slappe af efter en stresset dag. Men vidste du, at rødvin faktisk direkte går ind, og passer på dit hjerte? Rødvin indeholder nemlig en række kraftige antioxidanter kalder polyfenoler. Antioxidanterne skulle efter sigende kunne hjælpe med, at holde dine blodårer fleksible, og dermed mindske din risiko for blodpropper.

2. Rødvin sænker dit Kolesteroltal

Nogle af de druer, der bruges i produktionen af visse rødvine, ser ud til at kunne sænke mængden af kolesterol i dit blod. Du har sikkert hørt om, at der findes to typer kolesterol: LDL, der er den usunde form, og HDL, der er den sunde form. Studier har peget på, at indtagelsen af nogle typer rødvin kan sænke mængden af dårligt kolesterol i din krop.

3. Rødvin hjælper hjernen på vej

En af de polyfenoler der er i rødvin hedder resveratrol, og den ser ud til at have nogle positiver effekter på vores hjerne. Der er studier der tyder på, at reservatrol i rødvin kan sænke produktionen af beta-amyloid i hjernen ? et protein, der er tæt knyttet til Alzheimers. Et glas rødvin i ny og næ kan altså ske at styrke din hukommelse, og beskytter måske endda imod sygdomme, der kan skade vores hukommelse.

Med disse tre ting i tankerne kommer man let til at se rødvin som langt mere, end bare en rød drik der smager fantastisk, og hjælper én med at slappe af. Det giver pludseligt rigtigt god mening, at rødvin er blevet så populært som det er, og drikkes over hele verden. Jeg håber at denne liste vil hjælpe dig med at sætte endnu mere pris på rødvin, og give dig lyst til at lære endnu mere om vores favorit-drik.