Store chokolademuffins

Super til en picnic eller buffet.
12 stk.

Ingredienser

250 g smør
250 g god mørk chokolade
4 æg
250 g sukker
500 g mel
2 tsk. bagepulver
4 spsk. god kakaopulver
200 g grofthakkede pekannødder
100 g hasselnøddekerner

Fremgangsmåde

Smelt smør og chokolade ved svag varme og køl det af. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, bagepulver, kakao og nødder og vend det forsigtigt sammen med æggemassen. Vend den afkølede chokolademasse i.
Tag en muffinform i metal. Klip cirkler på 20 cm. i diameter i bagepapir og fold den rund skål, der sættes ned i metalformen.
Hæld dejen i formene og bag dem på nedereste rille i ca. 40 minutter ved 175 grader.
De bliver store, men kan også bages som almindelige små muffins, så nedsættes bagetiden til 25-30 minutter.
Hvis de skal med på picnic, så pak dem pænt ind i papir når de er kolde.