Fristende chokoladekage

Ingredienser

100 g bløde smør
1 tsk. bagepulver
2 dl mælk
1/4 tsk. salt
1½ dl flormelis
1 dl hasselnøddekerner
godt 1 dl kakao
2 æg
100 g mørk chokolade 70%
godt 3 dl mel
2 spsk. creme fraiche 38%

Fremgangsmåde

Bland mælk, 1 dl flormelis og kog det i en kasserolle i 2 minutter under piskning. Afkøl det. Bland det bløde fedtstof med resten af flormelissen. Pisk æggene sammen et ad gangen og rør dem i fedtstoffet. Tilsæt mel, bagepulver, salt og kakao – rør godt. Mal nøddekernerne og bland dem i. Smør en kageform og hæld dejen i.
Bages ved 175 grader i midten af ovnen i 25-30 minutter. Vend kagen ud på et fad. Smelt chokoladen sammen med creme fraichen i et vandbad. Rør hele tiden. Bred glasuren over den kolde kage og lad den stivne inden servering.