Skønne teboller med kardemomme

14 stk.

Ingredienser

200 g smør
2½ dl mælk
40 g gær
500 g mel
2 tsk. kardemomme
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 æg

Fremgangsmåde

Smelt smørret, tilsæt mælken og tag det fra varmen. Afkøl til væsken har stuetemperatur, og hæld den i en skål. Opløs gæren i væsken.
Rør mel med kardemomme, salt og sukker. Rør det ene æg i væsken og tilsæt 200 g af melblandingen. Rør dejen lind, og stil den tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
Rør resten af melet i dejen. Brug 2 skeer til at forme boller af dejen. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 20 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 minutter.