Sådan vælger du det perfekte dameur

Kvinder har altid kunnet gå med dameure, men lige for tiden er det mere populært end nogensinde før. Det betyder selvfølgeligt at mange enten selv er på udkig efter et ur, de kan begynde at gå med, eller ønsker sig et i gave. Uanset om du køber et ur til dig selv, eller ønsker at give det i gave til en kvinde du kender, så er det en ret stort opgave. Det er nemlig ikke alle dameure der er ens, og der er en række ting man skal holde sig for øje, når man går på jagte efter et damur. Denne artikel vil komme ind omkring disse vigtige ting, og hjælpe dig med at vælge det perfekte dameur.

Først og fremmest så skal du gøre dig en masse tanker om den person, som skal have uret på. Et ur er nemlig en meget personligt beklædningsgenstand, og hvis det ikke passer til personligheden og stilen, så vil det bare komme til at ligge og samle støv i en skuffe. Køber du uret til dig selv kan du langt hen ad vejen bare følge dit instinkt: du har sikkert allerede næse for, hvad der passer og klæder dig. Køber du til en veninde, kæreste eller lignende, så kan det dog i særdeleshed godt betale sig, at lave noget hjemmearbejde før du begynder at kigge rundt i ur-butikkerne. Det kan du såmænd også sagtens have gavn af, selvom det er et ur til dig selv, du er på udkig efter. Sæt dig foran computeren, eller med blyand og papir i hånden, og begynd at beskrive den person, som uret er til ned i mindste detalje. Hvad laver vedkommende af aktiviteter i fritiden? Hvis vedkommende ofte opholder sig udenfor, uanset vejret, så vil det nok være en god idé, med et ur der har indbygget vandbeskyttelse. Hvis de ofte er til fine middage eller forretningsmøder, så er det vigtigt at uret vil passe godt ind her, og udvise status og professionalitet. Hvis personen du køber et ur til har meget varierede interesser, så kan du enten prøve at vælge et ur, der kan det hele, eller fokusere på ét område, og så kan modtageren af din gave jo selv regne ud, hvornår det passer dem at gå med dit ur.

Den anden ting du virkeligt skal være opmærksom på er størrelsen på selve urværket. Et dameur er typisk omkring 34 millimeter bredt eller mindre. Moden kan dog nogle gange pege i retning af større ure, og særligt en stor og tydelig urskive. Her skal du altså balancere den nuværende mode, gavemodtagerens personlige stil og smag, samt størrelsen på det håndled, som uret kommer til at sidde på. Et lille og skrøbeligt håndled vil set fjollet ud, med et kæmpe ur på sig ? og samtidig kan et større håndled komme til at virke forstørret, hvis uret er for småt. Vælger du den rigtige størrelse vil det dog komplimentere deres håndled helt perfekt, og det gør det til en helt fantastisk gave.