Sådan får du et samlelån trods RKI

Har du RKI på din økonomi, kan det være en udfordring at få et lån ? men det er ikke umuligt. Er du ramt af RKI, men står overfor at skulle låne penge, får du her en række råd til, hvordan du bedst griber det an.

Overblik

Først og fremmest er det vigtigt, at du danner dig et overblik over lån og udeståender. Derfor kan det være en god idé at have en sammenligningsside som f.eks. Samlino.dk, så du kan se, hvor meget du kan spare på at samle dine lån. På den måde kan du vælge et samlelån trods rki, der er tilpasset dine behov. Du får ikke noget ud af at fortrænge dine nuværende udeståender. Det kan derimod hjælpe med at skabe overblik, hvis du samler dine lån ét sted. Det kan spare dig penge, og desuden hjælpe dig i din videre proces.

Sikkerhed for lånet

Du skal dog være forberedt på, at du ikke får lånet til den laveste rente, og at du skal have en sikkerhed for at få lånet. Er din økonomi RKI-registreret, skal du tage ekstra foranstaltninger, inden du kan få lov til at låne penge igen. Du skal bl.a. kunne præsentere en sikkerhed for det lån, du gerne vil tage. At stille sikkerhed for lån betyder, kort fortalt, at pantsætte værdier som garanti for at lånet bliver tilbagebetalt. Det kan f.eks. være en bil, en bolig eller andet, der kan bruges som sikkerhed for lånet.

Undersøg hvor meget

Derudover skal du også være opmærksom på, at der kan være stor forskel på, hvor meget du kan låne trods RKI. Det er derfor en god idé at undersøge dette på forhånd. Hvis du undersøger på forhånd, hvad mulighederne er, kan du gå mere realistisk til værks i din låneproces. Hvis du gerne vil undersøge, hvor meget du kan låne trods RKI, kan du med fordel besøge hjemmesiden for det pengeinstitut, du ønsker at låne fra. Kan du ikke finde svaret på hjemmesiden, kan du ringe og spørge til råds.

Opsummering

Det kan være svært at få et lån, når du er RKI-registreret. Derfor kan du med fordel forsøge at være realistisk omkring det. Er du opmærksom på ovenstående punkter, er du bedre stillet. Du bør dog overveje, om et nyt lån er den rigtige måde at tackle din økonomiske situation på. Står du i en situation, hvor et lån er den eneste rigtige løsning, skal du overveje følgende: At samle dine lån ét sted, at stille en sikkerhed for dit lån, og ikke mindst at undersøge, hvor meget du kan låne for.