Hvordan Mit Liv Ændrede sig Da Jeg Tog til København

Det er noget af en omvæltning at komme til København, når man har boet hele sit liv i det mørke Jylland. Jeg snakker ikke bare på ferie ? det havde nok været okay overskueligt, om dog stadig en stor oplevelse. Men nej, jeg gik direkte fra, aldrig at have boet i en by der var større end Haderslev, og til at flytte fuldstændigt til centrum af København! Jeg var blevet tilbudt et job der, der bedst kan beskrives som det ultimative drømmejob: det kombinerede min hobby, og min passion for at hjælpe andre mennesker, med en god løn og mulighed for at skabe et fantastisk liv for mig selv og min familie.

Men hold da op, hvor var der meget at lære. Humoren i København er eksempelvis meget forskellig fra hvad jeg er vant til, og det tog mig et pænt stykke tid at finde ud af, at folk ikke mobbede mig med min jyske accent ? det var bare en form for humor, der ikke var negativt ment. Min humor er selv blevet sort som døden siden, og jeg må altid huske mig selv om, at skrue lidt ned for den, når jeg er tilbage i Jylland for at besøge venner og familie.

Den store fokus på påklædning og lignende, var også en omvæltning for mig. Jeg var selvfølgelig godt klar over, at man gerne må klæde sig pænt på, når man skal ud på sit arbejde. Men at der var forskel på hvilken type skjorte man havde på, og vigtigheden af, om den var hvid eller blå, var aldrig noget jeg havde hørt før. Der var åbenbart også et helt ?sprog? omkring ting som urer og sko, som havde stor betydning for, hvordan andre mennesker vurderede ens professionalisme og status.

Jeg lærte stille roligt at navigere rundt i det, men der var stadig en kæmpe udfordring: jeg var lige blevet ansat, og det var umuligt for mig at have råd til at spille det her ?spil?, før jeg havde fået mindst et par månedslønninger. Eller, det troede jeg i hvert fald det var: heldigvis kom en kollega mig til undsætning. Han introducerede mig til ting som moderigtige genbrugsbutikker, leje af jakkesæt og endda privatleasing af Mercedes. Det viser sig, at selvom alle går op i spillet, så er der også genveje som alle benytter. Det virkede lidt fjollet set med praktiske jyske øjne, men det var nu engang sådan landet lå, og jeg måtte bare tilpasse mig. Det var nu også meget fedt: aldrig har jeg følt mig mere selvsikker, end efter at have iklædt mig et (lejet) Armani jakkesæt, et (lånt) Rolex ur og kørende i en splinterny (leaset) Mercedes. Kombinationen af selvtillid og folks nye indtryk af mig, gjorde også at jeg klarede mig endnu bedre på jobbet, og er faldet fantastisk til.

Så livet ændrede sig drastisk da jeg tog til København: det er svært at sige, om det er bedre end mit liv i Jylland. Men anderledes er det, og jeg nyder det i fulde drag.