Du drikker dig fed!

I en travl hverdag har vi danskere en tendens til at fokusere på maden hvis vi begynder at tage på eller gerne vil i gang med at tabe sig. Her vil man blive overrasket over hvor meget vores drikkevarer også har en indflydelse på hvor meget eller hvor lidt man er i stand til at tabe sig.

Hvis du starter din dag med en dejlig kop kaffe er du på den rigtige side men hvis du derimod putter mælk og sukker i din kaffe bliver din dejlige morgendrik en stor faktor i hvorfor du tager på eller hvorfor du ikke taber dig.

Grunden til at dine drikkevarer har en stor indflydelse på din fastholdelse af vægt eller et potentielt vægttab er at vi drikker meget mere end vi spiser i løbet af en dag og hvis du primært drikker ting med et højt kalorieindhold er det jo også klart at disse kalorier vil sætte sig et sted.

Hvad du skal holde dig fra!

Det er en god ide at holde dig fra sodavand også light produkter og kakao, da disse drikke har et enormt kalorieindhold som du for det meste vil tage på af. Eksperterne siger at du skal holde dig lige så meget fra light produkter da lightprodukterne bare indeholder andre former for sødemiddel end sukker og derfor indeholder det samme kalorieindhold som en light variant.

Derudover er saftevand også en drik man skal holde sig væk fra da den også er meget sukkerholdig. Også en drik som hyldeblomst har vist sig at være utrolig sukkerholdig og det er uanset hvilken variant du køber også selvom der står at den er økologisk.

Te og kaffe kommer selvfølgelig også med hvis du har en tendens til at putte mælk, sukker eller honning i og dermed laver din drik til en sukkerholdig omgang.

Vin og øl er også sukkerholdige drikke og selvfølgelig alt i cider som sommersby, cult osv.

Hvad du kan drikke med god samvittighed!

Her vil jeg lige opremse et par drikke der er et mere fornuftigt valg end de ovenstående:

  • Du kan sagtens drikke kaffe og te hvis du ikke putter sødemidler i.
  • Friskpresset juice er også et super godt alternativ og byder dig også på en fristende vitamin bombe som også giver dig en ekstra energi i hverdagen.
  • Smoothies er også en god måde at udnytte naturens sukkerholdige bær til at give dig en god energi og en dejlig smag som kan blandes på kryds og tværs. Da bærerne giver naturligt sukker er det en meget bedre måde at få sukker på. (Smoothie opskrifter)
  • Danskvand med citrus eller uden er også et rigtig godt supplement da der her bare er tale om vand med brus og et strejf af citrus.
  • Vand er dejligt i sig selv men kan altså også piftes op med forskellige frugter som citrus, lime, jordbær osv. som man putter i vandet og giver derfor vandet noget dejligt smag.

Det var alle de gode bud på drikkevarer som du kan drikke med god samvittighed og som kan hjælpe dig til et eventuelt vægttab.