5 overvejelser inden du køber tagplader

Tagplader er et vigtigt element på ethvert tag, og derfor er det vigtigt at vælge de rigtige tagplader. Det er ikke kun et spørgsmål om at finde de billigste tagplader, men også om at finde de tagplader, der passer til dit tag. Her får du 5 overvejelser, du skal gøre dig, inden du køber tagplader.

1. Overvej hvilket materiale du ønsker

Der er flere forskellige materialer, tagplader kan laves af. De mest almindelige tagplader er lavet af enten tegl, eternit eller plast. Tegl er det dyreste materiale, men det er også det materiale, der har den længste levetid. Eternit er en billigere løsning, men den har en kortere levetid. Plast er den billigste løsning, men den har også den korteste levetid.

2. Overvej tagets størrelse

Tagets størrelse er med til at afgøre, hvor mange tagplader du skal bruge. Jo større tag, jo flere tagplader skal du bruge. Tagpladerne fås i forskellige størrelser, og derfor kan det være en god idé at overveje, hvilken størrelse tagplader der vil passe bedst til dit tag.

3. Overvej tagets form

Tagets form er med til at afgøre, hvilken type tagplader du skal bruge. Er taget fladt, kan du bruge almindelige tagplader. Er taget skråt, skal du bruge skrå tagplader. Og har taget rundinger, skal du måske bruge nogle andre slags tegl. Rådfør dig altid med din lokale taglægger.

4. Overvej tagets farve

Tagets farve er med til at afgøre, hvilken farve tagpladerne skal være. Tagpladerne fås i flere forskellige farver, og derfor kan det være en god idé at overveje, hvilken farve taget skal have.

5. Overvej tagets beliggenhed

Tagets beliggenhed er med til at afgøre, hvor meget taget bliver udsat for vejret. Er taget beliggende i et område med meget vind og regn, skal du vælge tagplader i et materiale, der tåler dette. Er taget beliggende i et område medmindre vind og regn, kan du ofte vælge en anden type tagplader.

Vil du selv lægge dem, eller skal du have hjælp af en professionel taglægger?

Det sidste, du skal overveje, er om du selv vil lægge tagpladerne, eller om du vil hyre en professionel taglægger til at gøre det for dig. Hvis du selv vil lægge tagpladerne, er det en god idé at vælge tagplader i et materiale, der er lette at lægge. Det er også vigtigt, at du er i god fysisk form, da det kan være hårdt arbejde at lægge tagplader. Hvis du vil hyre en professionel, taglægger til at lægge dine tagplader, er det en god idé at vælge den bedste og billigste løsning.