2 typiske fejl når folk køber sommertøj

Mod slutningen af sommeren som mod slutningen af enhver tid på året er det altid en god ide at se tilbage på, hvad man har lavet og hvad man burde have gjort anderledes. Det er normalt at lave fejl, men det betyder ikke at det føles godt. Der er alt for mange af os, som i løbet af vores opvækst på den ene måde eller den anden enten direkte eller indirekte har fået den opfattelse, at fejl skal undgås uanset hvad det måtte koste. Det er en meget dårligt indstilling til problemer og livet generelt, da det netop er fejl, der lærer os hurtigst og bedst. Der er mange ting, man aldrig oplever eller lærer, hvis man er bange for at lave fejl, og det gælder i alle dele af livet. Et andet problem i den her sammenhæng er, at vi sjældent stempler de fejl vi har lavet som fejl, men derimod finder en måde at rationalisere vores handlinger, så de ikke bliver set i hvad vi desværre opfatter som et negativt lys. For at give et eksempel ser vi her på to typiske fejl danskere begår, når de køber sommertøj.

Den første fejl er at fokusere på, hvad der er moderne og hvad andre kan lide, i stedet for hvad vi selv har lyst til at gå rundt i. Det er komfort og fred i sindet, der burde være en prioritet, og på den måde er det også det, når man køber tøj efter hvad man tror andre synes. Det er jo netop ens opfattelse af andres opfattelse af hvordan det tøj, man overvejer at købe, ser ud på en, der i sidste ende har størst betydning. Grunden til det er, at vi lever i et samfund, der lige fra vi var helt små har lært os, at vi enten passer ind eller bliver udsat for hån, had og mobning. Det lyder måske overdrevet for nogle af jer, men der er også en stor del af både den danske befolkning og folk verden over, der har en anden holdning og et andet perspektiv.

Den anden fejl mange danskere begår er at købe badetøj i sidste øjeblik, det vil altså sige at de hurtigt finder noget, der passer nogenlunde og ser okay ud, samme dag som de beslutter sig for at tage på stranden. Der er altid godt nok vejr i løbet af den danske sommer til at tage til stranden eller hoppe i en swimming pool, og selv når det ikke er sommer kan badetøjet bruges til at svømme indendørs, men den mulighed smider du formentlig hurtigt væk, fordi du ikke har nyt badetøj eller fordi det du købte samme dag som strandturen egentlig ikke sidder så forfærdelig godt. Køb badetøj i god tid og sørg for at finde noget, du rent faktisk har lyst til at tage på.